Home Page

Atrium Feature For Sutton’s Indoor Market

Thursday 16 March

 

The exciting redevelopment of Sutton’s Indoor Market is well underway, with the much anticipated completion of the £1.8m project on track for the autumn.

The Indoor Market Hall, sited within the town’s Idlewells Shopping Centre, is currently in the first phase of a complete make-over which will reshape its layout and improve the choice of products available to shoppers.

With the centre section of the Market closed off for remodelling works, the next milestone in the project will be the provision of a large atrium feature in the roof, which will allow daylight to flood into the shopping space and provide an airy, cheerful environment.

The atrium is just one of the special additional features which have been added to the original plans for the Market Hall thanks to the realisation of a further £375,000 worth of grant funding achieved from the Local Growth Fund allocation of the D2N2 Local Enterprise Partnership and £50,000 from the owner of the Idlewells Shopping Centre, Ellandi LLP.

The Sutton Indoor Market improvements form part of the Council’s programme for regenerating town centres across the district. The planned work is based on evidence gathered from detailed consultation with traders and shoppers.

Cllr. Don Davis, Deputy Leader of the Council said: “This project is designed to revitalise the Indoor Market and will be a major part of our regeneration programme for our town centres.

“We’ve really got a really well established market here and we are putting a lot of investment and work into this project to totally transform it and improve the whole shopping experience for customers.”

The Market traders have been consulted and informed throughout the project and have been offered valuable business support to help guide them through the transition.

Newly appointed Markets Manager, Neil Ehrhart, said that he had taken up his post at a very exciting time for the Market.

“Sutton’s had an indoor Market since the 1970’s and has a good mix of traders and extremely loyal customers.

“The Council’s investment in this project is evidence of its belief in the market, its traders and the loyalty of the customers who use it,” he said.

“This revamp will provide a modern and attractive new shopping and eating space for people to enjoy for many years into the future and I am delighted in being part of this project.”